Høy gjeld har gjort det nødvendig med en betydelig kapitaltilførsel i Hofseth Biocare. Ved årsskiftet var gjelda på 160 millioner kroner og i august varslet selskapet en emisjon på minimum 165 millioner kroner.

Under en ekstraordinær generalforsamling tirsdag kom pengene på plass.

– Det er to hovedgrunner til at vi gjorde dette: Det ene er å redusere gjeld og bedre balansen. Det andre er å ha tilstrekkelig finansielle muskler til drifta framover, blant annet å fullføre utvidelsen av Midsund-fabrikken, forteller finansdirektør Jon Olav Ødegård til smp.no.

Arbeidet med å utvide produksjonsanlegget for 25 millioner kroner, startet i sommer og blir ferdig nå i høst.

Les også: Hofseth Biocare satser i vanskelige tider

Japanere inn i Hofseth Biocare

(saken fortsetter under)

(se nøkkeltall for selskapet til høyre - under om du leser på mobil)

Gjeld til aksjer

Tre rettede emisjoner ble vedtatt tirsdag.

I den første ble det bestemt at selskapet kjøper alle utestående obligasjoner utstedt i henhold til obligasjonsavtalen 26. mai 2015 for i overkant av 75 millioner kroner fra eksisterende obligasjonseiere.

Betalingen til obligasjonseierne er aksjer i aksjer i selskapet.

Selskapet utsteder i overkant av 50 millioner nye aksjer pålydende én krone til dette formålet. Aksjene tegnes til kurs 1,50 kroner per aksje, ifølge børsmeldingen.

Nådde målet

Selskapet oppnådde målet sitt om 165 millioner ved at det ble gjennomført ytterligere to emisjoner.

En emisjon på omtrent 40 millioner aksjer mot storeier Roger Hofseth og selskapets nye japanske partner Alliance Seafood, og en emisjon på i overkant av 20 millioner aksjer mot kreditorer.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no