Arbeidet for NMI består av prosjektering, levere og montere alt fra publikumsområder, bysser, lugarer, suiter og teknisk isolering. Det første skipet skal være ferdigstilt innen juli 2018, og det neste omtrent ett år senere.

Daglig leder i NMI, Frank Sandøy kan i dag slippe jubelen løs, etter noen spennende uker i konkurranse med internasjonale og nasjonale aktører.

– Fra den dagen NMI ble startet på sensommeren 2014, har vi hatt stor tro på at dette kom til å lykkes. Til tross for at selskapet er ungt, er våre medarbeidere meget erfarne og dyktige med mange års erfaring innen innredning av blant annet passasjerskip, offshoreskip, ferger og fiskefartøy. Selskapet har fra første dag blitt vist stor tillit fra-, og veldig godt tatt i mot av verftene rundt om i distriktet vårt, uttaler styreleder i Langset AS, Odd Arne Langset i en pressemelding.

Skipene er av NVC 2140-design fra Rolls-Royce. I kontrakten NMI har inngått ligger det også i bunn et samarbeid med innredningsselskapene Nordic Ship Interior, De Rossi fra Estland, samt utstyrsleverandøren Almaco fra Finland.