Vard kjøper Storvik Aqua

Selskapet leverer løsninger innen oppdrettsnæringen, blant annet til foring.

Roy Reite er konsernsjef i Vard.  

Næringsliv

Storvik Aqua har hovedkvarter på Sunndalsøra, men driver også produksjon i Chile og Skottland. Selskapet har 33 ansatte.

Vard betaler i størrelsesorden 35 millioner for selskapet.

– Selskapet vil fortsette å operere under det nåværende navnet, men i tett samarbeid med verftet Vard Aukra. Produktene fra selskapet strekker seg fra måling av biomasse, foringsutstyr og oksygenoptimalisering til verktøy for behandling i lukkede anlegg og loggføring av miljødata, heter det i en pressemelding fra Vard.

Les også: Ny kontrakt til Maritime Partner

Oppkjøpet vil gjøre Vard i stand til å levere spesialiserte fartøy for oppdrettsnæringen.

– Gjennom dette oppkjøpet bekrefter Vard sin posisjon som en leverandør av innovative løsninger innen aquakulturindustrien. Vi er begeistret for mulighetene dette gir Vard og ønsker velkommen til nye ansatte, nye kunder og nye forretningspartnere, uttaler Roy Reite, konsernsjef i Vard, i pressemeldingen.