En uke etter fusjonen med Rem Offshore formelt ble vedtatt, ble de ansatte på Karmøy mandag orientert om at en ny kuttrunde var på trappene, melder Karmøynytt.

Fungerende Rem-direktør Ola Beinnes Fosse forteller at disse kuttplanene i utgangspunktet ikke berører de ansatte i Rem-delen av rederiet. Han forteller at det fortsatt er administrasjonen i Fosnavåg som avgjør slike bemanningsspørsmål.

– Men vi er fortsatt prisgitt et bedre marked. Om markedet fortsetter som i dag - hvor vi har sju av 18 skip i opplag - blir også vi nødt til å gjøre tilpasninger, sier han til smp.no.

Onsdag kommer forøvrig de første fra Solstad som skal flytte inn i det tidligere Rem-kontoret. Fosse forteller at det vil være en prosess i ukene framover inntil fusjonen trår i kraft 24. november.

Tillitsvalgt Geir Harald Skorpe i Solstad for de rundt 75 landansatte bekrefter kuttene overfor Karmøynytt, men sier at de ikke vet hvor kuttene vil komme:

– Vi ble orientert om at det må spares penger, og at alle muligheter er åpne. Men vi har ikke fått vite noe konkret om hvor kuttene vil komme, sier Skorpe til smp.no.

Solstad-ledelsen vil ikke si mer om hva som er på gang, og viser til at dette er interne prosesser.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no