Ekornes kutter 50 stillinger

Tiltaket vil gjennomføres ved omplasseringer, tilbud om sluttpakker og oppsigelser, ifølge børsmelding.

Konsernsjef i Ekornes, Olav Holst-Dyrnes.  Foto: June R. Johansen

Næringsliv

Ekornes skal redusere med inntil 50 stillinger i såkalte «indirekte aktiviteter», opplyser selskapet i en børsmelding tidlig onsdag.

Konsernet opplyser at kuttene er en del av et spareprogram som ble lansert i august i fjor. Målet er å spare selskapet for 150 millioner kroner i utgifter.

– Tiltaket vil gjennomføres ved omplasseringer, tilbud om sluttpakker og oppsigelser. Rundt halvparten vil bli tilbudt nye stillinger innen produksjon. Med om lag 1 000 sysselsatte i produksjon gir den naturlige avganger fleksibilitet til omplassering, heter det i meldingen.

Reduksjonen vil i hovedsak tas fra administrative stillinger innen Stressles-segmentet og på konsernnivå.

Tiltakene med å fjerne 50 stillinger er ventet å spare Ekornes for 20 millioner kroner årlig. Samtidig er det satt av ti millioner kroner til å gjennomføre tiltakene.

(saken fortsetter under)

Ryddejobben i gang i Ekornes

Hvilestolen Stressless frister ikke møbelprodusenten til å sitte på latsida.

 

Ekornes legger ned sofafabrikken på Hareid

Ekornes har besluttet å samle dagens to Stressless-sofafabrikker i Sykkylven, skriver konsernet i en børsmelding. 70 ansatte blir berørt.

 

Auka overskot for Ekornes

Konsernet jobbar fortsatt med produksjons- og kostnadseffektivisering, seier konsernsjef Olav Holst-Dyrnes.

Møbelprodusenten har i flere omganger hatt kortere arbeidsuke for de ansatte og i sommer besluttet de å legge ned fabrikken på Hareid, og samle virksomheten ved Vestlandske-fabrikken  i Sykkylven.

Konsernet meldte i mai om rekordomsetning fra 1. kvartal, og et driftsresultat på det dobbelte av samme periode i fjor. Også for 2. kvartal steg inntektene og overskuddet sammenlignet med i fjor. 

Les flere næringslivsnyheter på smp.no