Mediekonsernet som blant annet eier Sunnmørsposten, Romsdals Budstikke og en rekke lokalaviser på Nordvestlandet, må notere svakere økonomiske resultater for 3. kvartal, viser en børsmelding tidlig torsdag.

Resultat før skatt endte på 27 millioner kroner i tredje kvartal, ett fall på 8 millioner kroner fra samme kvartal året før.

20 prosents nedgang

Samlede annonseinntekter går ned med hele 20 prosent sammenlignet med i fjor, og det er resultatene fra Sunnmørsposten og Adresseavisa som trekker mest ned.

Samtidig vokser inntektene fra trykk, abonnement og løssalg.

Så langt i år har konsernet et resultat før skatt (EBITDA) på 80 millioner kroner, en nedgang fra 111 millioner kroner på samme tid i fjor. Omsetningen går også ned fra 1199 millioner kroner i ved utgangen av 3. kvartal i fjor, til 1127 millioner kroner.

Færre ansatte

Polaris er midt oppe i en spareplan som innebærer kutt, eller økte inntekter på 300 millioner kroner innen 2020.

En vesentlig del av innsparingene skal skje ved nedbemanning og de ansatte har frist til 1. november med å takke ja til sluttpakker eller andre frivillige avtaler.

Les også: Polaris media varsler nedbemanning de neste årene

Antall ansatte i konsernet har allerede gått ned med drøyt 50 årsverk siden i fjor høst, og ved utgangen av 3. kvartal hadde Polaris-bedriftene 856 årsverk. Også antall avisbud går ned er om lag halvert siden samme periode i fjor, viser delårsrapporten.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no