– Målet er å identifisere konkrete prosjekter som kan utvikles og kommersialiseres og ta bedriftene videre inn i framtida, sier Bente Storhaug Dahl, assosiert partner i MRB as. De er fasilitator for prosjektet. Initiativet kom fra GCE Blue Maritime Cluster.

20 små og mellomstore bedrifter i Møre og Romsdal får 850.000 kroner for å omstille seg for framtida.

Skal kommersialiseres

6. desember møtes deltakerbedriftene for å snakke sammen, se hvordan de kan utvikle nye ideer, nye markeder, nye måter å gjøre ting på som kan kommersialiseres. Det må være nytt, de kan ikke komme med ferdigutviklede ting. Mulighetene er mange.

Mest til Møre og Romsdal

Møre og Romsdal har fått hele 3,5 millioner kroner av totalt 7,4 millioner kroner som regjeringen har bevilget til tiltak for å motvirke krisa hos leverandører til offshorenæringa. Dette prosjektet har fått 850.000 kroner av denne potten.

Bedriftene må bidra med en egenandel på 20.000 kroner som sikrer forpliktelse og engasjement i prosjektet.

Rapport melder om trøbbel for maritim klynge i flere år: Klynga ble akterutseilt før oljenedturen

Kartlegger bedriftene

– Vi reiser ut, kartlegger kompetanse og realkapital i bedriftene, ser på hva som er konkurransesituasjonen, vektlegger muligheter og hvordan de bruker kompetansen. Noen har kun levert til offshore, andre 50 prosent og noen mindre. Bedriftene opplever ulik grad av nedgang. Selv om det butter litt imot er det likevel håp. Her er mye engasjement, energi og kompetanse i bedriftene, sier Storhaug Dahl.

Leverer teknologi

Sykkylven Stål som er en business to business bedrift, ifølge adm.dir. Karl Inge Rekdal.

Siste nyvinning er et helt nytt stolkonsept som de har jobbet med i 2,5 år og som snart blir presentert av en lokal møbelprodusent.

Robotiseringen gjorde det mulig for den lokale bedriften å konkurrere innen det maritime. 20–30 prosent av omsetninga handler om Rolls-Royce. Nå vil de ha flere bein å stå på og har blant annet hanket inn en ny robot som er under programmering.