Farstad inngår samarbeid med Siem

Farstad Shipping i Ålesund og Kristian Siem-fond med «ikke-forpliktende intensjonsavtale».

Kjøpe: Finansmann og reder Kristian Siem. FOTO: JON HAUGE 

Næringsliv

– Farstad Shipping ASA og et selskap i Siem Industries gruppen har inngått en ikke-bindende intensjonsavtale i forbindelse med den finansielle restruktureringen av Farstad Shipping ASA, der Siem eller et fond forvaltet av Siem, vil være hoved-investor, heter det i en børsmelding fredag ettermiddag.

Det gis ingen opplysninger om hvor mye Siem-fondet har planer om å gå inn med i Ålesund-rederiet.

Analytiker: – Siem kan hindre at Farstad-familien taper alt  (krever innlogging)

Farstad har i likhet med rederier som Havila og Olympic, fått en avtale med kreditorene sine som gjør at de har sluppet å betale avdrag den siste tida. Den siste avtalen løp fram til 10. november.

I sommer ble det kjent at Oslo-investoren Kristian Siem hadde inngått en allianse med det amerikanske hedgefondet Elliott for å bli med på en restrukturering av norske offshorerederier. Siem og hans amerikanske partnere hadde stablet to milliarder kroner på beina, som de ville bruke i arbeidet.

Leder i Sunnmørsposten 2. juni: Siem setter rederiene i spill

– Hvis vi greier å samarbeide og lage en skikkelig stor enhet, blir den enheten verdensledende. Det betyr at hver av oss blir deltaker med en mindre prosentandel, men det blir en verdifull andel i et stort selskap, sa Siem den gang.


Professor:

- Farstad under kraftig Røkke-press

– I det spillet som foregår nå er nok Farstad Shipping under kraftig press fra Aker og Røkke. Det er jeg helt sikker på, sier professor i bedriftsøkonomi ved NTNU, Per Bjarte Solibakke til Sunnmørposten.

 

– Bedre å berge noe enn å miste alt:

Siem advarer vestlandsrederne

– Disse gamle eierene er overbelånt, og vi har uhyggelige utsikter for de neste årene, er beskjeden fra Kristian Siem.

Farstad opplyser i børsmeldingen fredag at de vil jobbe videre for å finne en langsiktig finansiell løsning for rederiet, og at de per nå ikke vil gi ytterligere kommentarer om saken.

Farstad har solgt fem skip i år, og har nå 56 fartøy i flåten, i tillegg til at de har et skip under bygging.

Smp.no oppdaterer saken