Farstad Shipping kjøper seg mer tid

Ny forlengelse på gjeldsavtale for Ålesund-rederi.

Farstad-sjef Karl-Johan Bakken. Arkivbilde  Foto: Morten Hjertø

Næringsliv

Farstad Shipping er blitt enige med kreditorene om å forlenge avtalen som gjør at Ålesund-rederiet slipper å betale renter og avdrag på gjelda.

Den nye avtalen løper til 20. desember, ifølge en børsmelding tidlig torsdag.

I forrige uke annonserte rederiet at de hadde inngått et samarbeid med Siem-gruppen i arbeidet med komme fram til en langvarig løsning på selskapets gjeldsproblemer. Samarbeidet har som mål at et fond kontrollert av Siem skulle inn som hovedaksjonær. Ytterligere detaljer om dette er ikke kjent, og Farstad-ledelsen har opplyst at de ikke vil kommentere saken.

I sommer ble det kjent at investoren Kristian Siem hadde inngått en allianse med det amerikanske hedgefondet Elliott for å bli med på en restrukturering av norske offshorerederier. Siem og hans amerikanske partnere hadde stablet to milliarder kroner på beina, som de ville bruke i arbeidet.

Farstad har nå 55 skip i flåten etter at de tidligere i uka solgte det eldre ankerhåndteringsskipet Far Fosna.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no


– Siem kan hindre at Farstad-familien taper alt

– Kristian Siem er et klart dårligere alternativ for Farstad enn Solstad og Kjell Inge Røkke. At de nå aksepterer Siem må bety at der er garantier som gjør at Farstad-familie ikke taper alt, tror sjeføkonomi i Norne Securities, Karl-Johan Molnes.

 

Banksjef om offshoreindustrien:

Frykter at lokale hovedkontor forsvinner

Banksjef Jan Rune Hurlen frykter at færre rederi vil ha hovedkontor på Nordvestlandet i framtida.