M/S Ronja Supporter er søsterskipet til MS Ronja Challenger som ble levert i april i år til samme rederi.

Den nye brønnbåten er ca. 70 meter lang og 12 meter bred og har en lasteromskapasitet på 1800 kubikkmeter fordelt på to lasterom.

Båten er innredet for ti personer.

LES FLERE SAKER OM NÆRINGSLIV HER

Levende fisk i lukket system

Båten er utstyrt og arrangert spesielt for føring av levende fisk i lukket system. Den har Sølvtrans sitt spesielle lastesystem for ferskvannsbehandling.

Båten er spesielt arrangert for lukket transport med CO2-luftere, RSW kjøling, oksyginering for behandling av vannet i lasterommene i forbindelse med transport av smolt, syk fisk, transport gjennom soner med spesielle restriksjoner og lignende.

Avlusing og oppsamling av lus

Alt avløpsvann fra lusefilter kjøres gjennom egne filter for utskilling av tørrstoff/lus og videre UV behandling av det rensede avløpsvannet. All lus samles opp i beholder som destrueres om bord eller leveres til land for analyse eller destruksjon.

Fartøyet kan trykklosse med en trykkhøyde på inntil sju meter – spesielt med tanke på å kunne trykklosse direkte til slakteri eller mottakstanker på land.

Båten har for øvrig også  lys og undervannskamera for overvåking av fisken i lasterommet under lasting og transport.

Blant annet. Alt fjernstyres fra broa.

Nybygg Lørdag blir det båtdåp i Ålesund.

Verdens største brønnbåtrederi

Ålesundsrederiet Sølvtrans AS er verdens største brønnbåtrederi som driver transport av levende fisk, hovedsaklig laks og ørret.

Selskapet har i dag 20 fartøy som i stor grad går på lange kontrakter med oppdrettsselskaper i Norge, Skottland, Canada, Tasmania og Chile.