Bankene som sitter på gjelda til Havila Shipping setter hardt mot hardt i kampen om rederiet. De truer nå med å slå Havila konkurs.

Etter timesvis med forhandlinger setter nå bankene foten ned overfor de obligasjonseierne som ikke vil støtte refinansieringsplanen. Det kommer fram i en børsmelding fra selskapet torsdag.

Frist mandag

Havila vil bli slått konkurs mandag klokka 15 om ikke obligasjonseierne bøyer av og godtar en kompensasjon på 15 prosent. Det tilsvarer en samla utbetaling til obligasjonseierne på 60 millioner kroner.

I møte med de største kreditorene har rederiet fått opplyst at den eneste løsningen som vil bli godtatt, er den tidligere framlagte kriseplanen.

Les alt om Havila-her

Les også: Siem går inn i Farstad Shipping

Havila viser i børsmeldingen til at denne informasjonen har de mottat i form av et brev fra bankene.

«Det vises til børsmelding 23. november 2016 hvor det er underrettet om at  obligasjonseiere i HAVI08 ikke støttet restruktureringsforslaget slik som dette  er fremlagt i børsmelding datert 9. november 2016 med tilhørende term sheet. Selskapet har mottatt brev (vedlagt) fra de sikrede bankene i fellesskap, og er gjennom denne underrettet om at de sikrede bankene har til hensikt å akselerere sine krav under de respektive låneavtalene, og at formell notis om dette kan påregnes innen kort tid», heter det.