Långiver gjør helomvending – ber eierne stemme ja til Havilas redningspakke

Långiver Tom Henning Slethei snur og ber obligasjonseierne om å stemme ja til bankenes ultimatum.

Dyrt: Fartøyet Havila Subsea ligger nå i opplag..  Foto: Havila shipping

Stavanger-investoren Tom Henning Slethei.  Foto: Fredrik Refvem/Stavanger Aftenblad

Næringsliv

Det skriver Dagens Næringsliv fredag.

Slethei har ledet an i opprøret blant obligasjonseierne, som onsdag stemte ned Havila sitt forslag til en løsning. Nå snur han.

– Vi har hatt intens møtevirksomhet og dialog og anbefaler nå folk å snu og stemme ja til forslaget. Vi tror det er stor sannsynlighet for at bankene slår selskapet konkurs om vi ikke stemmer ja. Det er forferdelig og forkastelig det maktmisbruket bankene utsetter obligasjonseierne for, sier Slethei til DN.

Denne uken stemte obligasjonseierne nei til Havila-ledelsens forslag til redningspakke. Etter et møte med banken torsdag sendte selskapet ut en børsmelding der de ga obligasjonseierne frist til mandag 28. november til å godta forslaget de har forkastet.

LES OGSÅ: Havila i konkursskvis