Sparebanken Møre

Sparebanken med stort Farstad-lån

Sparebanken Møre har lånt 400 millioner kroner til Farstad Shipping.

Banksjef i Sparebanken Møre, Olav Arne Fiskerstrand 

Næringsliv

- Vi er fortsatt «svært komfortable» med de gruppevise nedskrivningene de har tatt, og opplyser at ingenting har endret seg siden de hadde kvartalspresentasjon, skriver Dagens Næringsliv.

Avisa refererer til Farstads årsrapport for 2015 der det fremgår at Sparebanken Møre har lånt ut i overkant av 400 millioner kroner til Farstad Shipping. Sparebank 1 SMN har mellom 600 og 800 millioner. DNB er største långiver med i overkant av 1.600 millioner i utlån.

«Gjelder fortsatt»

- Vi kommenterer vanligvis ikke på eksponeringen, men hvis det står det så gjelder det, sier konsernsjef Olav Arne Fiskerstrand i Sparebanken Møre til TDN Finans.

Ifølge avisa stupte børsverdien av Farstad Shipping over 30 prosent torsdag. Siden toppnoteringen i mars 2012 har verdien falt med over 97 prosent.

(saken fortsetter under)


Farstad Shipping flytter ikke:

Hovedkontoret legges til Ålesund

– Når Farstad Shipping og Siem offshore fusjoneres første kvartal neste år, blir Farstad Shipping værende i Ålesund og Siem Shipping i Kristiansand. Men holdingsselskapet legges til Ålesund, opplyser investor og majoriteteseier Kristian Siem.

Siem inn i Farstad Shipping

Ålesund (NTB): Farstad Shipping har inngått en avtale med investoren Kristian Siem og bankene om et forslag til finansieringsløsning.


Gjeld til egenkapital

Farstad la frem et restruktureringsforslag torsdag der blant annet obligasjonseierne må konvertere all gjeld til egenkapital, og visse andre kreditorer vil også bli bedt om å bidra i restruktureringen.

Avisa spør konsernsjef Olav Arne Fiskerstrand i Sparebanken Møre om dette er tap banken regner med kommer.


Havila kan være konkurs mandag

Bankene setter hardt mot hardt i kampen om Havila. De truer nå med å slå Havila konkurs mandag klokka 15.


Ikke lån til Havila

-Det jeg sa på siste kvartalspresentasjon var at jeg er veldig komfortabel med de tapsavsetningene vi har gjort på oljeservice. Vi har satt av 170 millioner kroner i gruppevise nedskrivninger for å dekke eventuelle tap i den porteføljen vi sitter med. Det er vi svært komfortable med, og siden vi hadde kvartalspresentasjon har ikke det endret seg, sier Fiskerstrand til TDN Finans.

Fiskerstrand bekrefter overfor DN at de ikke har eksponering mot Havila. De sikrede bankene i Havila fortalte i dag at de vil erklære mislighold.