Aksjonærlista til Havila Shipping:

Her er de lokale aksjonærene i Havila

Mange lokale småaksjonærer taper etter at aksjekapitalen til Havila Shipping er tapt. Her finner du hele lista over de lokale aksjonærene.

  Foto: Marius Rosbach

Næringsliv

Oppdatert 1. desember: Lista under viser aksjonærene ved årsskiftet, da oljenedturen hadde halvert aksjekursen. Her finner du en komplett aksjonærliste ajourført ved utgangen av november 2016. 

Ifølge aksjonærlista var det ved årsskiftet 286 aksjonærer med adresse på Sunnmøre – utenom Sævik-familiens eierselskap Havila Holding.

Langt de fleste av disse investerte mindre summer, og satt med aksjeposter som i gjennomsnitt utgjorde 10.000 aksjer. For bare halvannet år siden var dette poster som i snitt var verdt 310.000 kroner med et kursanslag på 30 kroner.

Les også:

Redersjef ydmyk for tap, men Oskar Grimstad solgte med gevinst (krever abonnement)

Før oljestupet og kursnedgangen slo til for alvor sommeren 2014, var aksjene samlet verdt nærmere 100 millioner kroner.

Etter at kursen på aksjene i rederiet har falt som en stein i løpet av det siste året, prises hele Havila Shipping i dag til 44 millioner kroner. Det betyr at de lokale aksjepostene nå er verdt skarve 4,5 millioner.

Les siste saker om Havila her

Havila berget - har støtte fra alle långiverne

Lista inneholder kun data som var registrert i Aksjonærregisteret den 31.12.2015.

Sunnmørsposten presiserer:
Se her for å finne en ajourført oversikt


 
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Næringsliv