To av dei eldste skipsutstyrsprodusentane i Møre og Romsdal får same eigar når Brunvoll i Molde kjøper Scana Volda.

– Dette er komplementære bedrifter, og vi har ei oppside spesielt på marknadssida. Det er ein vinn- vinn situasjon, seier administrerande direktør Odd Tore Finnøy i Brunvoll.

Bakgrunn: Volda, Brunvoll og dei lange historiske linene

Tysdag ettermiddag kom han til Volda saman med styreleiar Arthur Brunvoll. Dei nye eigarane fekk god mottaking hos dei tilsette i Volda, som var samla til allmøte.

– Dette er svært positivt. Eg trur det vil styrke oss. Dei to selskapa passar som hand i hanske, seier Roald Håvik, som er tillitsvald for Tekna i Scana Volda.

– Har det vore uro knytt til eit eigarskifte?

– Det går alltid rykte i ein slik situasjon. Men det var dette vi kunne håpe på. Vi har samarbeidd med Brunvoll før, og har gode erfaringar. Brunvoll tenkjer norsk og satsar i Norge, seier Roald Håvik.

Gir Scana Volda produserer gir og framdriftssystem.

Også administrerande direktør Hallvard Pettersen ved Scana Volda er nøgd.

– Dette ser eg veldig positivt på. Det er to selskap med ei lang industrihistorie, og vi har fått ein lokal eigar, seier han.

– Scana Volda skal bestå som før, med både produksjon og administrativ organisasjon i Volda. Dette blir eit samarbeid, seier Finnøy.

Scana Volda er den største industriarbeidsplassen i Volda og produserer gir/framdriftssystem. Brunvoll sine produkt er på manøvreringssida, spesielt thrusterar.

Overlapping

Men også Scana Volda produserer thrusterar, og søstebedrifta Scana Mar-El i Telemark lagar mellom anna fjernstyringssystem, til liks med Brunvoll.

– Det er ei viss overlapping på produktsida, men det er ikkje mykje, seier adm.dir. Odd Tore Finnøy.

Seljar er Incus Investor, eit investeringsselskap utgått frå tidlegare Scana Industrier.

– Scana Propulsions har snudd ei negativ utvikling, og no var det ein god timing for exit, seier styreleiar Bjørn Thorkildsen i Incus.

Får ros av konsernet Incus Investor: Bruker Scana Volda som eksempel for andre i omstilling

Scana Propulsion hadde i 2015 ein omsetnad på 318 millionar og underskot på ein million.

– Men i år vert det overskot. Vi har hatt ei spanande reise saman med Scana Propulsion, og det har vore jobba godt i alle ledd for å snu selskapet, seier Bjørn Thorkildsen.

Salssummen for selskapet er 84 millionar kroner.

I tillegg er det inngått intensjonsavtale om sal av den store industrieigedomen i Volda sentrum.