– Andre verft i Norge må være misunnelige på suksessen

Vard-sjef til topps i lederkåring

Roy Reite får skryt for hvordan skipsbyggerkonsernet har omstilt seg fra kollapsen i offshoremarkedet.

Konsernsjef Roy Reite i Vard 

Næringsliv

Konsernsjef Roy Reite i Vard-gruppen gikk helt til topps blant 50 kandidater i kåringen av «Industry Leader», ifølge en pressemelding fra Vard.

Kåringen skjer i regi av det britiske magasinet Offshore Support Journal. Begrunnelsen er i første rekke knytta til hvordan Vard har klart å kapre nye marked med en rekke kontrakter på cruise – og frakteskip, etter at offshoremarkedet gikk til bunns.

Konsernet med fem verft i Norge, blant dem i Brattvåg, Langsten, Aukra og Søviknes, har levd godt på offshorekontrakter de siste årene.

(saken fortsetter under)


– Tegn på usikkerhet i markedet, mener Norske Skipsverft

Vard kan gå på billigsalg

Italienske Fincantieri kan få halve Vard til en firedel av prisen de ga i 2012. Bransjeorganisasjon mener det er et symptom på usikkerhet rundt verftene.

 

Anbefaler Vard-aksjonærer å selge aksjer

Skipsbyggerkonsernets finansielle rådgivere anbefaler aksjonærene å godta bud fra de italienske eierne.

Vard vokser på luksus

Designavdelinga til Vard i Ålesund vil snart telle over 80 medarbeidere. Nye oppdrag forsyner verfta med arbeid.

Redaktør David Foxwell i OSJ peker på at det ofte blir hevdet at store organisasjoner er tunge å snu, rett og slett på grunn av størrelsen, men at Vard under Reites ledelse av reagert i høyt tempo.

– Andre verft i Norge må være misunnelige på Vard-suksessen, påpeker han i en pressemelding.

Reite deler æren for prisen med sine ansatte og påpeker at de har signert nye jobber for mer enn 10 milliarder kroner så langt i år.

Det ferske tidsskriftet inneholder artikler med 50 av de mest innflytelsesrike personene i offshoresektoren, blant dem Kjell Inge Røkke, Kjersti Kleven, Karl-Johan Bakken og Mikael Makinen.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no