Det er børsnoterte Spetalen-selskapet SD Standard Drilling som meldte mandag at datterselskapet Wanax går inn i investeringsselskapet PSV Opportunity II med en eierandel på 35 prosent.

Dette selskapet overtar de to forsyningsfartøyene Island Earl og Island Express til en kjøpesum på 11,7 millioner dollar – tilsvarende drøyt 100 millioner i dagens kroneverdi. Kjøpene finansieres ved egenkapital fra investorene og lav pris oppgis som argument for investeringen.

Prisen utgjør et verditap på rundt 80 prosent sammenlignet med dollarverdien i byggeårene 2007 og 2008. Fartøyene som ble bygd ved Brevik-verftet, er designet av Rolls-Royce og har betegnelsen UT 755 LN.

(saken fortsetter under)

Ifølge Finansavisen er det tredje gang på kort tid at Spetalen-selskapet investerer i forsyningsskip som har falt kraftig i verdi, og de vurderer flere kjøp.

I oktober opplyste Clarksons Platou Project Finance, som har vært med å tilrettelegge investeringsselskapet, at de hadde som mål å utvide flåten til 10-15 forsyningsfartøy.

Planen er å drive skipene i britisk sektor, og uten gjeld på skipene er det mulig å drive til langt lavere pris enn mange gjeldstunge konkurrenter.