Leverer utstyr til nytt Island Offshore-skip

Brødrene Dahl Marine har kapret en kontrakt for levering av utstyr som skal om bord i det kommende flaggskipet til Island Offshore.

Island Navigator Det 169 meter lange skipet er ment å skulle utføre en rekke kompliserte subsea- og brønnoperasjoner og bli utstyrt med et karakteristisk innebygd tårn som skal sikre et trygt og behagelig arbeidsmiljø.   Foto: Island Offshore

Næringsliv

Brødrene Dahl Marine i Ålesund opplyser torsdag at de skal levere rør og ventiler til skipet Island Navigator, som er under bygging ved Kawasaki-verftet i Japan.

Verdien på avtalen blir ikke opplyst, men dette er den andre større kontrakten selskapet sikrer seg i det asiatiske landet. Selskapet er også i sluttfasen med å levere rør og ventiler til fire skip under bygging ved Niigata-verftet.

(saken fortsetter under)

Marineavdeling Divisjonsdirektør Rune Misund (t.v.) i BD Marine og områdesalgssjef for eksport Jan Magus Håhjem fotografert i forbindelse med etableringen av marinedivisjonen i fjor.  

Flere års jobbing

Rune Misund som leder marineavdelingen legger ikke skjul på at markedet på hjemmebane er krevende og at selskapet derfor jobber for å vokse internasjonalt. Etter flere års jobbing, er de godt fornøyd med å ha sikret seg kontrakt for utstyr om bord på det spesielle Island-skipet.

– Det er veldig tilfredsstillende å vinne kontrakter når konkurransen er så tøff, uttaler han i en pressemelding.

Misund forteller at de forventer at markedet i Norge fortsatt vil være tøft utover i 2017, men at de øyner håp om bedring mot slutten av året.

(saken fortsetter under)

Satser maritimt fra Ålesund

Brødrene Dahl etablerer BD Marine som egen divisjon, for å trappe opp satsingen mot det maritime segmentet både nasjonalt og internasjonalt.

 

Grønt lys for dette superskipet

Island Offshore er klare til å bygge ny offshorekjempe.


Betydelig omsetning

BD Marine ble etablert som egen divisjon i det landsdekkende selskapet i fjor, og avdelingen har hovedkontoret sitt i Breivika.

Selskapet omsetter årlig for rundt 200 millioner kroner til det maritime markedet, hovedsakelig verft, men også rederier og utstyrsleverandører. I tillegg omsetter avdelingene i Vietnam og Romania for om lag 180 millioner i samme marked.