Denne uka kunne Kongsberg Evotec offentliggjøre det første konkrete resultatet av en ny strategi som innebærer et tettere samarbeid med Kongsberg Maritime.

Det skjedde i form av en kontrakt på avanserte gangbrosystemer med Olympic Subsea.

Gangbroen skal sørge for å frakte folk trygt mellom skip og vindturbiner til havs. Systemet kalt «walk-to-work» kommuniserer med navigasjonssystemet om bord i skipene slik at det utligner bevegelsene i sjøen.

Noe av måten det gjøres på er ved hjelp av avanserte kamera i enden av gangbroa, som ble utviklet for bruk på rakettsystemene til de nye jagerflyene til Forsvaret.

Samtidig er dette langt mer enn bare en gangbro. Systemet hjelper også til med å planlegge den mest effektive ruta for å utføre arbeidet.

– Det betyr at skipet for eksempel kan spare et kvarter eller en halvtime per operasjon, noe som åpner for at man rekker rundt til flere vindturbiner i løpet av arbeidsdagen, forklarer administrerende direktør Stein Aabelvik.

Prosjektgruppen for arbeidet plasseres i Ulsteinvik, samtidig som deler av den mekaniske jobben gjøres av Evotec-avdelingen.