Farstad sitter igjen med 3,38 prosent – så langt

Farstad-familien vil sitte igjen med en eierandel på 3,38 prosent etter at restruktureringen av rederiet er gjennomført.

Minoritetsaksjonær Kriseløsningen gjør at Farstad-rederiet fortsetter drifta, men Sverre A. Farstad og familien må gi vekk kontrollen til Kjell Inge Røkke- og John Fredriksen-kontrollerte selskaper.  

Næringsliv

Det kommer fram i en børsmelding tirsdag.

Samtidig vil de Kjell Inge Røkke-kontrollerte selskapene - som Aker og Ocean Yield - sitte med 18,79 prosent av aksjene.

John Fredriksens Hemen Holding vil sitte med en post som tilsvarer 12,10 prosent av aksjene.

Kommentar: Sunnmøre strippes for viktig makt

Les siste saker om Farstad

Eierandelene er et resultat av kriseplanen som ble lansert i februar for å berge det gjeldstyngede rederiet.

Den innebærer at Røkke og Fredriksen-selskapene går inn med 200 millioner kroner hver i aksjekapital, mens Farstad-familien går inn med 50 millioner kroner. I tillegg har obligasjonseierne tegnet seg for aksjer tilsvarende 150 millioner kroner. Det er ventet at restruktureringen er gjennomført denne uka.

Det videre målet etter at Farstad-planen er gjennomført, er en fusjon mellom Farstad Shipping, Solstad Offshore og Deep Sea Supply. En slik fusjon vil utvanne Ålesund-familiens eierskap ytterligere, men samtidig gi Farstad en posisjon i det som blir Norges desidert største offshorerederi.


Milliardunderskudd for Farstad

Farstad Shipping ASA gikk med stort underskudd i fjor. Det viser det foreløpige årsresultatet for konsernet.Mer jobb til seks Farstad-skip

Farstad Shipping melder mandag at seks av deres skip har fått mer jobb.Les historien om Farstad

Farstad er det eldste og største offshorerederiet på Sunnmøre.