Farstad overtok Vard-bygg som går rett i fem-årskontrakt

Farstad Shipping har fått overlevert det nye offshoreskipet med navn Far Superior fra Vards Vung Tau-verft i Vietnam.

Illustrasjon fra rederiet av offshoreskipet Far Superior som ble overlevert onsdag. Fartøyet er nå i Kristiansand for siste utrustning før det skal ut i jobb. (Illustrasjon: Farstad Shipping)  

Næringsliv

Skipet skal rett ut i jobb for den franske oljeservicegiganten Technip. Kontrakten varer i fem år med muligheter for forlengelse med nye fem år.

Det gjeldstyngede rederiet har fått finansiert skipet med et langsiktig lån på 300 millioner kroner fra Eksportkreditt og garantier fra Danske Bank, DNB, GIEK, Sparebanken Møre og Swedbank, ifølge en børsmelding torsdag.

Det 98 meter lange og 21 meter brede skipet med byggenummer 838 kan brukes til både til inspeksjon-, vedlikehold- og reparasjonsarbeid (IMR), og undervannsoperasjoner. Om bord er det også en kran med løftekapasitet på opptil 150 tonn.

Ifølge ålesundrederiet er fartøyet nå spesielt tilpasset Technips arbeid med lett konstruksjonsarbeid og IMR-oppdrag ned til 3000 meters dybde.


Mer arbeid i vente i Tomrefjord:

Tester «verdens mest avanserte dykkerskip»

Snart klart for levering fra Vard Langsten, men verftet har godt med arbeid videre.

 

Lokker superrike med luksus-psv

Vard tar i bruk kreative midler for å bli kvitt kansellerte nybygg. Konsernet tilbyr å bygge om supplyskip til superyachter.