Kraftig bedring for Hexagon

Det Ålesund-baserte selskapet Hexagon økte fra knappe fem millioner til 208 millioner i overskudd i fjor.

Illustrasjonsfoto. Fylling av gassflasker.  Foto: Hexagon

Næringsliv

Mens bunnlinja hos Hexagon viste 4,56 millioner kroner i 2015, ble det langt større overskudd i fjor. Resultatet etter skatt endte på 208 millioner kroner, går det frem av den endelige årsrapporten til selskapet. Omsetningen endte på 1,22 milliarder kroner.

Konsernet, som har Flakk Gruppen på eiersida, har store forventninger til satsingen på hydrogen. I fjor kjøpte Hexagon opp den tyske konkurrenten Xperion Energy & Environment. Dagen etter meldte selskapet at de vurderer å satse på hydrogendrevne skip. Hexagon leverer også trykkbeholdere til det som ifølge selskapet er verdens første hydrogendrevne tog.

Hexagon satser også videre på naturgass. Etableringen av USA-selskapet Agility Fuel Solutions, hvor Hexagon eier halvparten, ble også gjennomført i fjor. Konsernet tjente også penger på lavtrykksbeholdere til gass.


Greier ut ideen om å nytte overskotsenergi på Hellesylt til ny industri:

Vil produsere hydrogen på Hellesylt

Dei er i forprosjektfasen for å finne ut kor realistisk ideen er. Tanken er å bruke overskotsenergi frå vasskraft til å produsere hydrogen på Hellesylt. Der reint vatn i andre enden vert einaste utslepp.