Halv milliard i overskudd for Color Line

Color Group, som eier Color Line, gikk med 516 millioner kroner i overskudd etter avskrivinger og finansutgifter.

En halv milliard Olav Nils Sunde og Color Line gikk med stort overskudd i fjor. 

Næringsliv

Color Line hadde i 2016 en omsetning på nærmere fem milliarder kroner, og oppnådde et driftsresultat på vel en milliard kroner,skriver selskapet i en pressemelding torsdag morgen.

Til Sunnmørsposten sier konserndirektør for kommunikasjon, Helge Otto Mathisen, at overskudd etter avskrivinger og finansutgifter endte på 516 millioner kroner.

Det gode driftsresultatet er godt hjulpet av lavere oljepris, en gunstig norsk valuta og en styrket tilskuddsordning for sysselsetting av norske sjøfolk, opplyser selskapet.

Også teknologiske og organisatoriske endringer i konsernet har gitt lavere kostnader, økt produktivitet og styrket konkurransekraft, ifølge konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line

I februar signerte Color Line og Ulstein Verft kontrakt om bygging av verdens største plugin hybridskip.

– Det er det gode resultatet som gjør at det er mulig å bygge dette skipet. Vi føler at vi har kontroll på virksomheten. I ferjeindustrien i Skagerak gjør alle det bra nå, sier Mathisen til Sunnmørsposten.

Color Line er i dag det eneste rederiet med norsk eierskap, norsk hovedkontor og flåte under norsk flagg som opererer i fast, helårstrafikk mellom Norge og utenlandske havner.