Onsdag var det tid for kakefeiring i lokalene til det tradisjonsrike båtbyggeriet ved foten av Tresfjordbrua.

Vestnes-verftet kunne offentliggjøre en ny kontrakt på en arbeidsbåt for oppdrettskjempen Cermaq.

Dette er Salthammer Båtbyggeri sin andre kontrakt i dette markedet – og begge nybyggene er et resultat av lokalt samarbeid med Tomra Engineering i Tomrefjord, som har designet servicefartøyet.

Alle i arbeid

Heller ikke Salthammer har sluppet unna permitteringer, og hadde noen få ansatte ute noen uker mot slutten av fjoråret. Men onsdag kunne de glede seg over at de i juni starter arbeidet med Cermaq-båten.

– Sammen med andre oppdrag, gir dette full sysselsetting til over nyttår, sier en fornøyd daglig leder Ove Amdam ved verftet.

Full sysselsetting betyr nær 35 ansatte i jobb – og med innleid arbeidskraft kan det være opptil det dobbelte i sving på anlegget i hektiske tider.

Fortsatt overskudd

Verdien på kontrakten blir ikke opplyst, men den vil utgjøre en betydelig del av årsomsetningen.

Inntektene har gått nedover også for Salthammer – fra 92 til 64 millioner i årene fra 2012 til 2015. Men selskapet har styrt unna røde tall i regnskapene.

(saken fortsetter under)

Også i fjor ble det overskudd: – Vi er fortsatt godt på plussida, sier Amdam uten at han vil gå i detaljer.

Regnskapene viser et samla overskudd før skatt på nær 50 millioner siden 2010. Men tidene er blitt mer magre, og i 2015 var overskuddet nede i halvannen million.

Lokalt samarbeid

Den 15 meter lange og 12 meter brede katamaranen som ble feiret onsdag skal leveres i januar neste år. Båten skal brukes på oppdrettskjempens anlegg i Vest-Finnmark.

Fartøyet er tegnet og utviklet av en annen Vestnes-bedrift, Tomra Engineering, og flere andre lokale samarbeidspartnere er med på oppdraget.

Coastcat15 er navnet på båten som innredes for seks personer og får to kraner og vinsj. om bord. Båten skal bygges i sin helhet ved båtbyggeriet, som de siste årene igjen leverer nybygg ved siden av å være underleverandør til andre.