Skal bygge pelagisk tråler

Havyard Ship Technology og France Pélagique har singert kontrakt om å bygge en pelagisk tråler på 80 meter.

Det nye fiskefartøyet vil ha flere nyvinninger både i form av trygge arbeidsforhold for mannskapet og energieffektivitet, skriver Havyard.  Foto: Havyard

Næringsliv

Det melder Havyard i en pressemelding tirsdag.

Fartøyet skal leveres i desember 2018, og skal erstatte to fartøy som ble bygget op 80-tallet. Kontrakten gir også opsjon på ytterliggere ett fiskefartøy.

– Sikrer god aktivitet

France Pélagique har utviklet det nye fiskefartøyet i tett samarbeid med det nederlandske skipsdesign-selskapet ADS, ifølge pressemeldingen. Havyard skal bidra til en videreføring av dette arbeidet innen design og ingeniørtjenester.

– Designarbeidet starter med en gang, og vil sammen med tidligere inngåtte kontrakter sikre god aktivitet ved verftet i 2018, sier salgsdirektør Lars Conradi Andersen i pressemeldingen.

Maritim industri ser nytt marked i Russland:

Vil bygge nye fiskebåter til russerne

– Russerne fisker fire millioner tonn i året. De kunne ha fisket rundt en million tonn mer – om det ikke var for den utrangerte russiske fiskeflåten.


Havyard Ship Technology er ett av fem forretningsområder i Havyard-konsernet, og holder til på verftet i Leirvik i Sogn, men har også avdelinger i Fosnavåg og Tyrkia.

– Vi er veldig takknemlige over å få tildelt en slik prestisjetung kontrakt, og håper vi innfrir de høye forventningene til France Pélagique.

France Pélagique ble stiftet i 1988, og er en del av det nederlandske Cornelis Vrolijk-konsernet. Selskapet er aktive innen fangst, oppdrett og foredling av fisk.