Storkontrakt til Maritime Partner - avtale med Geiranger Fjordservice

– Dette er den hittil største enkeltbåtkontrakten i selskapets historie, opplyser Maritime Partner.

Skreddersydd Med store vindusareal blir det godt utsyn for alle passasjerer inne fra salongen, ifølge Maritime Partner. Illustrasjon: Maritime Partner 

Næringsliv

Maritime Partner (MP) har inngått kontrakt med Geiranger Fjordservice (GFS) om levering av en turistbåt utviklet for fjordsightseeing i Geiranger.

Dette er den hittil største enkeltbåtkontrakten i Maritime Partners historie, opplyser selskapet. Selskapet må nå bygge om produksjonshallen i Breivika i Ålesund for å få plass til å bygge katamaranen.

For ålesundsbedriften er turistbåter et nytt og spennende segment. Det er nå den andre turistbåten Maritime Partner har solgt i løpet av et år, opplyser selskapet i en pressemelding.

Den nye båten skal sertifiseres for 147 passasjerer og for operasjon på lengre strekk i relativt åpen sjø. I tillegg til fjordsightseeing i Geiranger vil man dermed legge til rette for charterturer og reservebåtoppdrag for hurtigbåtruter i lavsesongen.

Håper det er fremtidens fjordcruisebåt

– Etter en prosess med å finne den riktige samarbeidspartneren til å utvikle den nye båten, falt det naturlig å velge Maritime Partner, som nå med sitt nye satsingsområde er på vei inn i turistbåtmarkedet, sier styreleder Leif Magne Klubbenes i GFS i pressemeldingen.

– Selvsagt er det et ekstra pluss at Maritim Partner er lokal, men deres kompetanse og vilje til å finne løsninger på våre spesielle behov for det vi håper skal være fremtidens fjordcruisebåt, var selvsagt det aller viktigste. Det var viktig for oss at også andre solide lokale leverandører ble med i prosjektet, slik som Nogva, som vi har hatt svært gode erfaringer med tidligere, sier Klubbenes.

Kontraktsignering Styret i Geiranger Fjordservice: (f.v) Øystein Maraak, Arild Gjørvad, Helle Firhøj Jensen, Arnfinn Westerås, Bjørn Petter Tunheim, Leif-Magne Klubbenes sammen med Rune Midtkandal fra Maritime Partner