Gjerdsvika-bedrifta Stadt offentliggjorde fredag at de skal levere framdriftssystem til et fartøy som bygges av svenske Saab.

Daglig leder Hallvard Slettevoll stod på stand sammen med sønnen Daniel, da de slapp nyheten på Nor-Shipping-messa. Selv om den konkrete verdien på avtalen ikke blir opplyst, forteller Slettevoll at det dreier seg om en betydelig jobb.

- Dette er en viktig kontrakt for oss, og vi håper det representerer starten på et videre samarbeid med Saab, forteller han.

Mye er omgitt av hemmelighold med forsvarskontrakter og blant annet blir det ikke opplyst hva slags type fartøy det dreier seg om. Stadt har i en årrekke drevet med systemer for elektrisk framdrift, og spesielt forsvarsfartøy er et marked Slettevoll har trua på.

(saken fortsetter under)

Sunnmøringen mener lavt støynivå på er blant fortrinnene som gjorde at de vant kontrakten i i konkurranse med seks andre leverandører. Under messa har selskapet presentert hvordan de har kommet fram til sin nye generasjon produkter ved hjelp av såkalt Lean-filosofi.