Møbelgiganten i Sykkylven sliter med lavere salg og svakere lønnsomhet. Nå skal en nysatsing på det som i bransjen kalles «dining markedet» gi Ekornes et løft. Fra mot jul lanserers en splitter ny kolleksjon Stressless som spisesbordstol.

– Vi har jobbet med dette et par års tid og i samarbeid med en produsent av bord vil vi lansere en pakke der Stressless spisestoler kommer sammen med et nytt bord, forklarer konsernsjef i Ekornes Olav Holst-Dyrnes.

Spisestol

Sittekomfort i stresslessklassen skal lokke fram kundene.

– Vi mener det er marked for andre typer stoler med langt høgere komfort. Vi kan med vår Stressless-kompetanse tilby noe som er langt bedre enn det som er på markedet i dag, sier Holst-Dyrnes.

Hva prisen blir på herligheten vil han ikke si noe om nå.

– Det skal bli en pris som gjør at mange skal kunne kjøpe det, lover Holst-Dyrnes.

For dårlig

Dette var en av nyhetene Ekornes-ledelsen presenterte da de i går samla aksjemeglere og analytikere i Oslo til kapitalmarkedsdag. For på området innovasjon og nyskapning erkjenner Holst-Dyrnes at Ekornes ikke har vært flinke nok de siste årene.

– Vi har ikke som organisasjon vært flink nok til å drive nyskaping og innovasjon. Der jobber vi for å bli bedre, noe som også er helt nødvendig for at vi skal klare de målene vi har satt oss for veksten de neste fem årene, påpeker Holst-Dyrnes.

Suksess Nils Gunnar Hjellegjerde har bygget opp møbelprodusenten IMG til den nye pengemaskinen til Ekornes. Selskapet har fabrikker i Thailand og Vietnam.

Talene han presenterer viser at det er selskapet IMG med fabrikker i Thailand og Vietnam som for øyeblikket er motoren i Ekornes konsernet. Selskapet som er bygget opp av Nils Gunnar Hjellegjerde har en fabrikk i Thailand og to fabrikker i Vietnam og ble kjøpt opp av Ekornes for noen år siden. De kan vise til en kraftig vekst og svært gode økonomiske resultater de siste årene.

Avviser utflytting

Men Holst-Dyrnes avviser helt at det er aktuelt å flytte noe av dagens produksjon fra fabrikken i Sykkylven og til Østen.

– Nei, det er ikke aktuelt. De største markedene for Stressless ligger i Norden, Europa og USA. Det gjør at det beste for oss er å fortsette produksjonen i Sykkylven, sier Holst-Dyrnes.