Ledelsen i Farstad Shipping skal onsdag diskutere permitteringer med tillitsvalgte for de tre sjømannsorganisasjonene i rederiet.

Etter det smp.no kjenner til ble det i forrige uke sendt ut permitteringsvarsel til alle seilende i rederiet – men at dette seinere ble trukket tilbake.

Farstad-direktør Karl-Johan Bakken vil onsdag formiddag ikke si så mye om hva saken dreier seg om, men bekrefter at det er sendt ut et varsel - som ble trukket.

– Vi har en diskusjon med de sjøansatte om sysselsettingen framover og hva som er korrekt framgangsmåte i denne situasjonen, sier han til smp.no.

Telefonmøte

Onsdag ettermiddag er de hovedtillitsvalgte både i Norsk Sjømannsforbund, Det norske maskinistforbund og Norsk Sjøoffisersforbund innkalt til telefonmøte om saken.

Hovedtillitsvalgt Kim Lekva Velve i sjømannsforbundet bekrefter at de skal diskutere saken med rederiledelsen, men vil ikke kommentere saken før møtet.

Uavhengig av fusjonen

Tidligere onsdag gikk det ut børmeldinger fra Farstad, Solstad og Deep Sea Supply hvor det ble informert om at fusjonen blir gjennomført etter børsslutt onsdag.

Farstad-sjef Karl-Johan Bakken forteller at diskusjonen om permitteringer ikke har noe med fusjonen å gjøre.

– Dette er en sak som er aktuell, så lenge markedet er som det er, sier han.

Når fusjonen er formelt gjennomført - vil Ålesund-rederiet være del av Norges desidert største supplyrederi.

Eldst og størst på Sunnmøre - les historien om Farstad

Røkke: – Dette er en investering for de risikovillige (for abonnenter)

«Andy» Farstad om fusjonen: – Det viktigste er at folkene blir tatt vare på (for abonnenter)

Rundt 900 færre ansatte

I fjor ble det kjent at rederiet skulle si opp 26 ansatte ved kontoret i Ålesund. I forbindelse med den siste generalforsamlingen i Farstad i slutten av april, opplyste Karl-Johan Bakken til smp.no at det ikke var sagt opp flere ansatte etter dette.

Ifølge den siste kvartalsrapporten fra selskapet i mai har rederiet 1325 ansatte. Det er 175 færre ansatte enn det som ble opplyst i årsrapporten for 2016.

Det betyr at nærmere 900 ansatte har mistet jobbene sine, eller sluttet, i løpet av de siste årene.

Les også:

Hver tredje ansatt i lokale rederi har mistet jobben (for abonnenter)

Farstad-topper får bonuser på 11 millioner (for abonnenter)