Det kommer fram i ei børsmelding fra konsernet torsdag.

– Høye laksepriser og sterk etterspørsel har gitt et rekordhøyt operasjonelt  driftsresultat i andre kvartal. Det er gledelig at Marine Harvest Scotland og  Marine Harvest Irland leverer sterke resultater og reduserte kostnader. Det er også oppmuntrende at produksjonskostnadene har gått ned i Marine Harvest Chile, sier konsernsjef Alf-Helge Aarskog i børsmeldinga.

884 millioner euro

Konsernet oppnådde et operasjonelt driftsresultat på 198 millioner euro i andre kvartal 2017. Tilsvarende for i fjor var 149 millioner euro. Inntektene var på 884 millioner euro (tilsvarende 832 millioner euro i fjor).

Med bakgrunn i det operasjonelle driftsresultatet, samt utsikter til et sterkt marked fremover og en solid finansiell posisjon, har styret foreslått et kvartalsutbytte på 3,20 kroner per aksje, ifølge børsmeldinga.

– Jeg er glad for at de operasjonelle forbedringene som er gjort i Marine Harvest Consumer Products har resultert i nok et godt kvartal. Flere av våre fabrikker presterer bedre enn på samme tid i fjor, sier Aarskog.

Har biologiske utfordringer

I andre kvartal ble det totalt slaktet 78 612 tonn laks (87 159 tonn i fjor). Forventet slaktevolum i år er redusert fra 403 000 tonn til 377 000 tonn.

Konsernet grunngir dette med biologiske utfordringer i Norge.