Hydrogenselskapet Hyon hvor blant annet Hexagon er med på eiersiden, ble lansert denne uka.

Hexagon har Flakk-gruppen på eiersiden og har hovedkontor på Sunnmøre. Det er tidligere kjent at selskapet var i mål med en avtale om å starte opp et samarbeidsselskap sammen med Nel og svenske Powercell Sweden.

Les også: Hexagon snuser på hydrogendrevne skip (for abonnenter)

Hyon - som på engelsk vil uttales «high-on» - skal jobbe med hele verdikjeden fra produksjon, lagring og distribusjon, til brenselcelleteknologien som lager elektrisitet uten andre utslipp enn vann og varme.

Tomas Tronstad fikk nylig jobben som administrerende direktør i Hyon og mener Skandinavia er klare for hydrogen. Han mener det særlig gjelder maritim industri, hvor de har fått en rekke henvendelser om konkrete prosjekt.

Arild Eiken fra Ulsteinvik er også rekruttert som teknisk direktør for marinesegmentet. Han mener deres løsninger kan være interessant både for cruise, offshore og ferjemarkedet.

De tre partnerselskapene eier en tredel hver i det nye selskapet med kontoradresse i Oslo. Hyon ble registrert i Brønnøysundregistrene allerede i vår og formålet ved drifta ble rapportert i sommer.