Seadrill bekrefter ny omfattende redningsplan

Seadrill har fått på plass en ny restruktureringsplan som omfatter over 97 prosent av selskapets långivere.

Skipsreder John Fredriksen er største eier i Seadrill. Selskapet har slitt i motbakke og har problemer med å håndtere gjelda.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Næringsliv

Avtalen medfører at det John Fredriksen-eide oljeboringsselskapet blir tilført 1,06 milliarder dollar, snaut ti milliarder kroner, i ny kapital. Av dette er 860 millioner dollar aksjonærlån, mens 200 millioner dollar er egenkapital. Det fremgår av en pressemelding selskapet sendte ut rundt midnatt natt til onsdag norsk tid.

Omstruktureringsplanen er inngått med over 97 prosent av långiverne, rundt 40 prosent av obligasjonseierne, og en investorgruppe ledet av Seadrills største aksjonær Hemen Holding Ltd.

Selskapets utlånsbanker har inngått avtale om å utsette løpetiden på lånene, til sammen 5,7 milliarder dollar, med omtrent fem år uten avdrag fram til 2020.

I tillegg, dersom kreditorene støtter planen, vil Seadrills usikrede obligasjoner og andre fordringer på til sammen 2,3 milliarder dollar bli omgjort til rundt 15 prosent av den nye egenkapitalen, og aksjonærene vil motta rundt 2 prosent av dette.

Les børsmelding fra selskapet onsdag morgen (ekstern lenke)

– Planen vi signerte i dag er omfattende og gir over en milliard dollar i ny kapital og støttes av Hemen Holding. Det støttes av våre banker og omkring 40 prosent av våre obligasjonseiere, sier konsernsjef Anton Dibowitz i Seadrill.

Han mener at selskapet etter dette vil være i en sterk posisjon når markedet kommer seg på beina igjen.

Dagens Næringsliv skriver at gjelden ikke vil gi långiverne konverteringsrett til aksjer, men långiverne vil få tegne seg for aksjer i restruktureringen.

(©NTB)