Skodje-firmaet som ble starta opp i 2010, har drevet med betongsaging, kjerneboring og rivningsarbeid. Entreprenøren hadde ni ansatte da selskapet gikk over ende.

Bakgrunnen for at firmaet kom i en vanskelig situasjon var flere tapsprosjekt i årene 2013 og 2014, står det å lese i bostyrers rapport til Sunnmøre tingrett. Selskapet tok på seg jobber som var priset for lavt, samtidig som det var vanskelig å skaffe nok arbeid. Det førte til at to av aksjonærene gikk inn med mer penger for å dekke utestående krav på skatt og avgifter.

(saka fortsetter under)

– Dette sammenholdt med gammel gjeld, medført at videre drift ble svært utfordrende, skriver bostyrer og advokat Trond Svinø i rapporten.

Det er kommet inn fordringer til boet på rundt 3,8 millioner kroner, men det vil trolig være lite å hente for kreditorene. Den utløsende årsaken til at det ble åpnet konkurs, var et skattekrav på knappe halv million kroner.

Eier og daglig leder Jørgen Valde har vært involvert i en konkurs tidligere, men bostyrer har ikke foreslått karantene. Der er heller ikke avdekket alvorlige straffbare forhold.