Analytiker Paul T. Aandahl i Norges sjømatråd har vanskelig for å se for seg at lakseproduksjonen vil møte etterspørselsveksten.

Ved inngangen til 2017 var lakseprisen på sitt høyeste med nesten 80 kr per kilo. Siden da har prisen falt fra 79,69 kroner i januar til 50,94 kroner i midten av september, skriver Finansavisen.

– Vi kan forvente et kortsiktig prisfall i høst siden lakseoppdretterne i større grad har kontroll med lakselus. På lengre sikt er det imidlertid vanskelig å se for seg at lakseproduksjonen vil klare å møte etterspørselsveksten, sier analytiker Aandahl til avisen.

Aandahl peker på at andre lakseproduserende land mest sannsynlig ikke vil kunne produsere like mye i volum, og derfor vil prisen øke i årene som kommer.

– Det er mange årsaker til at vi fortsatt vil se høye priser på laks de neste 5-10 årene. Jeg tror på fortsatt stigende laksepris, men det er klart at en lavere og stabil laksepris vil bidra til å øke konsumet. Og for markedet er det mest verdi i å øke volumene som selges, fremfor prisen, sier han.