Nyskapingspris til turistbåt fra nordvestlandet

Sightseeingbåten Vision of the Fjords kapret nok en pris – denne gangen for universell utforming.

Vant Fra venstre: Juryleder for prisen, John Arne Bjerknes, sammen med daglig leder Tor Øyvin Aa i Brødrene Aa, statsråd Solveig Horne, designer Torstein Aa i Brødrene Aa og kaptein John Nauckhoff fra The Fjords.   Foto: Stine Østby/DOGA

Vision of the Fjords ble vist fram under Nor-Shipping-messa tidligere i år.  Foto: Nor-Shipping

Næringsliv

Katamaranen som ble bygd ved Brødrene Aa i Nordfjord, har vunnet en rekke priser og er blant annet kåret til Årets Skip. Tirsdag ble verftet og rederiet The Fjords tildelt Innovasjonsprisen for universell utforming.

– Verftet Brødrene Aa har gjort universell utforming til et konkurransefortrinn, og har i dag et ledende kompetansemiljø både nasjonalt og internasjonalt. Dette bidrar til at de kan skape verdier og arbeidsplasser – og ikke minst unike båter som er bedre for alle passasjerer, sier Onny Eikhaug ved Design og arkitektur Norge (DOGA) i en pressemelding.

Prisen ble delt ut av barne- og likestillingsminister Solveig Horne og seks andre konkurrenter var nominert. 

Vision of the Fjords tar turister nærmest lydløst inn i verdensarvfjorden Nærøyfjorden på strekningen Flåm – Gudvangen. Utvendige skråramper lar passasjerene bevege seg fritt mellom dekkene, mens den romslige salongen er utstyrt med store panoramavinduer.

Brødrene Aa har spesialisert seg på å bygge hurtiggående katamaraner i karbonfiber. I mars neste år skal de også levere søsterskipet til Vision of the Fjords  - Future of the Fjords.


«Milepæl» med tre båtar til Kina:

Verft kapra jobb til ein kvart milliard etter år med underskott

Jobben med å byggje tre hurtigbåtar til Kina er verdt om lag like mykje som ei heil årsomsetning hos Brødrene Aa i Nordfjord.

Nordfjord-verft skal bygge søsterskip til nyskapende turistbåt

Torsdag ble det slått fast at Brødrene Aa i Hyen skal bygge nok en turistbåt som skal frakte turister på verdensarvcruise.