Konstruksjonsskip fikk nye halvannet år i golfen

Ny supplykontrakt for SolstadFarstad-skip.

Far Sentinel til kai  Foto: Johan Behrentz

Næringsliv

Konstruksjonsskipet Far Sentinel har fått forlenget sin kontrakt med Blue Marine med rundt halvannet år, melder SolstadFarstad i en børsmelding torsdag.

Kontrakten er på arbeid i Mexicogolfen og varer fram til juni 2020.

Skipet ble levert til daværende Farstad Shipping fra Vard Langsten sommeren 2015. Etter at skipet ble døpt under Tall Ships Races i Ålesund, gikk det først i kortidsoppdrag i Nordsjøen før det seilte over til golfen.

Der skulle skipet utføre undervanns-, konstruksjons- og vedlikeholdsarbeid og andre støtteaktiviteter, ble det opplyst fra selskapet den gang.

Tidligere i uka meldte rederiet som har hovedkontor i Skudeneshamn, at de hadde sikret mer jobb til et annet konstruksjonsskip og et forsyningsskip som leger kabler for Prysmian Powerlink.


FARSTAD SHIPPING

Kontrakt for Far Sentinel

Farstad Shipping ASA har oppnådd en tre års subsea-kontrakt med inntil tre årlige opsjoner for konstruksjonsskipet Far Sentinel. Dermed har de kontrakt for begge nybyggene som ble levert i år.

Ble enige om Farstad-løsning på én time

Forvalter Tom Hestnes la ikke skjul på at Farstad-investeringen var deres dårligste noen gang. Men han tror de ville tapt enda mer om de hadde sluppet til Kristian Siem.

Opplever kutt i Ålesund som løftebrudd

Sverre Andreas Farstad er svært overrasket over de store kuttene som nå rammer Solstad Farstad i Ålesund. Han føler det som et løftebrudd og mener at Kristian Siem hadde vært en bedre løsning for selskapet.