Mener Oslo-bydeler kan sammenlignes med Vestlandet under oljekrisen:

Raymond Johansen vil ha krisepakker for Oslo

Raymond Johansen (Ap) mener situasjonen i enkelte Oslo-bydeler kan sammenlignes med Vestlandet under oljekrisen. Han mener krisepakker må til i hovedstaden.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 

Næringsliv

– Det var et kjempefokus på ledighet på Vestlandet da oljekrisen kom. Krisepakkene var helt riktig medisin, men når vi nevner vi at vi har like høy arbeidsledighet i tre av bydelene i Oslo får vi ikke noe respons, sier byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, til VG.

Det er bydelene Grorud, Stovner, Alna, Søndre Nordstrand og Gamle Oslo som er de fattigste bydelene i Oslo. Alle ligger øst i Oslo.

Ulstein-ordfører med klar tale til egen regjering:

Uenig med sin egen regjering: – Ikke kutt ledighetspakken

Ordfører Knut Erik Engh (Frp) i Ulstein kommune er ikke enig med sin egen regjering som vil kutte i tiltaktspakken til kommuner med høy ledighet.

To grupper har vanskeleg for å få jobb:

Ulstein-ordførar vil behalde krisehjelpa

Spesielt to grupper har no vanskeleg for å få jobb – flyktningar og unge. Ulstein-ordførar Knut Erik Engh (Frp) jobbar for å behalde tiltakspakka dei har hatt siste åra.


Johansen vil samarbeide med regjeringen og Nav for å få på plass tiltakspakker som passer Oslo, og trekker fram bedre integrering og relevant arbeidstrening som stikkord.

Han mener dessuten klasseforskjeller fortsatt er et problem i hovedstaden, men at etnisitet og kultur heller diskuteres.

– Vi som samfunn er helt besatt av å snakke om muslimer, og det gjør oss totalt blinde for de enorme sosiale forskjellene som skaper utfordringene. I stedet for å forsøke å bekjempe dem individualiserer vi problemene, og ber den enkelte ta seg sammen, sier han.

Over 400 kan bli permittert - men NAV-sjef tror på lysere tider

Antall permitteringsvarsler går kraftig opp og Møre og Romsdal opplever fortsatt mange konkurser. Men NAV-direktøren tror på bedre tider.


Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) er uenig, og mener det har blitt satset mye penger på Oslo øst.

– Dette er ikke noe vi kan bevilge oss vekk fra. Vi må utfordre den kulturen som fører til at bare litt over 30 prosent av afrikanske kvinner er i arbeid, og at så mange blir passive mottakere av offentlige ytelser, sier Listhaug.