De søker børsen i Singapore om godkjennelse for grepet – som også er forsøkt tidligere.

I dag kontrollererer Fincantieri knappe 80 prosent av aksjene, og ønsker fortsatt å kjøpe seg opp.

For å lykkes må Fincantieri få grønt lys fra børsen og få mer enn 75 prosent større i en ekstraordinær generalforsamling. Disse to forholdene er formaliteter.

Men de er også avhengige av at færre enn ti prosent av aksjonærene stemmer mot forslaget.

En firedel av 2012-prisen

Ifølge en melding sendt ut mandag til Singapore-børsen, vil de italienske eierne nå betale 0,25 singaporedollar per aksje.

Om Fincantieri klarer å få kontroll over mer enn 90 prosent av aksjene selv, vil de resterende aksjene bli tvangsinnløst.

Majoritetseierne la i fjor høst fram et bud på 0,24 singaporedollar per akjse, noe som verdsatte Vard-konsernet til rundt 1,7 milliarder kroner. De ønsket ikke å høyne budet i forrige runde.

Da Fincantieri kjøpte seg inn i de daværende STX-verftene i 2012, tilsvarte prisen en verdivurdering av Vard på drøyt 6,5 milliarder kroner.

Les også: Vard kan gå på billigssalg (for abonnenter)

– Ingen planer om endringer

Fincantieri påpeker i meldingen at de ikke har planer om større endringer i drifta av skipsbyggerkonsernet, eller å kvitte seg med noen av de rundt 9000 ansatte, som følge av dette grepet. Tidligere har italienerne opplyst at de mener  Vard vil få problemer med å få gode nok gjeldsordninger om markedet fortsetter å være like tøft.

Vard har fem verft i Norge, blant dem Brattvåg, Langsten, Aukra og Søviknes.

Forrige uke la konsernet fram et resultat som viste fortsatt underskudd - tross forbedring i inntektene.

Les også: Vard-direktør går fra skip til gjødsel (for abonnenter)