Mestergruppen kjøper Pretre AS

Pretre AS, som har sitt hovedkontor i Stryn og fire fabrikker, blir solgt til Mestergruppen AS.

  Foto: Pretre

Næringsliv

Det melder Pretre i en pressemelding. Dagens eiere av Pretre har inngått en avtale om salg av samtlige aksjer. Transaksjonen forventes gjennomført i løpet av februar.

Pretre, som blei etablert i 1976, har rundt 120 ansatte og er med dette landets største produsent av prefabrikerte trekonstruksjoner, ifølge pressemeldingen. Selskapet har hovedkontor i Stryn og leverer produkter over heile Norge.

– Vi er svært fornøyd med å få Mestergruppen inn som ny eier av Pretre. Mestergruppens sterke markedsposisjon, investeringsevne og langsiktighet gir Pretre mulighet til å satse videre på strategien om å tilby markedets beste industrialiserte løsninger for trehusbebyggelsen i Norge, sier Geir Vegsund, styreleder i Pretre, ifølge pressemeldinga.

– Vil ikke endre strategi

Konsernsjef i Mestergruppen, Mikkel Sandvik, understreker at Pretre vil fortsette som et selvstendig selskap med nåværende ledelse og administrasjon, skriver selskapet.

– Pretre har gjennom mange år vært en viktig kvalitetsleverandør til Mestergruppen, og vi er Pretre sin desidert største kunde. Når eierne nå ønsket å selge, var det naturlig for Mestergruppen å tre inn som ny eier. Det er imidlertid viktig for oss å understreke at dette eierskiftet ikke vil påvirke strategien til Pretre, som har vært svært vellykket gjennom mange år, og virksomheten vil fortsette som et selvstendig selskap med nåværende ledelse og administrasjon. Med andre ord så blir det «business as usual», sier Sandvik.

Mestergruppen AS er et av landets største byggekonsern med en omsetning på cirka 8 milliarder kroner. Selskapets største eier er Ferd, som er et familieeid investeringsselskap eid av Johan H. Andresen og hans familie.