Verdens første brønnbåt-simulator

Mandag åpnet verdens første brønnbåt-simulator hos Fosnavaag Ocean Academy.

Simulatorrommet fra verdens første brønnbåt-simulator. Her kan mannskapet trene på å utøre operasjoner i trygge omgivelser.  Foto: Pressefoto

Næringsliv

Det melder Havyard i en pressemelding.

Selskapet MMC First Process, som har vært i brønnbåtbransjen siden 90-tallet og ifølge pressemeldinga er en markedsledende aktør innen brønnbåtteknologi, har bidratt med utvikling av fiskehåndteringsfunksjoner i simulatoren.

Selskapet har utviklet et vannbehandlings- og fiskehåndteringsprogram som skal være det første av sitt slag.

– Vi har selv sett og fått tilbakemelding fra våre kunder om et behov for å kunne trene i trygge omgivelser med disse komplekse operasjonene, sier Roar Stenersen i MCC first Process i pressemeldinga.

– Det å kunne utføre operasjonene riktig første gang gir en meget god fiskevelferd, og man sparer tid og penger, sier han.

– Det har vært et godt samarbeid mellom hovedpartnerne Sølvtrans, MMC First Process, FOSAC og OSC i Ålesund, og det er svært hyggelig at vi nå har denne tjenesten å tilby i en så viktig næring. At operasjoner blir utført korrekt fra begynnelse til slutt er ekstremt viktig, sier Daglig Leder Håvard Stave fra FOSAC.