Resultat fjerde kvartal for Ekornes:

Bedre fjerde kvartal for Ekornes

Fjerde kvartal og 2017 ble totalt sett bra for Ekornes-konsernet, ifølge selskapet.

LEVERER RESULTATER: Konsernsjef Olav Holst-Dyrnes kan glede seg over at Ekornes leverte bedre resultater i fjerde kvartal i 2017.  Foto: Geir H. Strand

Næringsliv

Møbelkonsernet Ekornes hadde driftsinntekter på 849,2 millioner kroner i fjerde kvartal, opp fra, opp fra NOK 752,6 millioner i fjerde kvartal 2016, opplyser selskapet i en melding fredag morgen.

– Aktiviteten i USA utviklet seg positivt gjennom fjerde kvartal, og denne trenden ser vi fortsetter inn i 2018. Vi er også svært tilfreds med mottakelsen av vår nye produktlinje Stressless Dining, som vi lanserte i fjerde kvartal etter nærmere to års utviklingsarbeid, sier Olav Holst-Dyrnes, konsernsjef i Ekornes.

Omsetningen for Stressless økte med 16,4 prosent, men justert for valutaendringer og periodiseringer var utviklingen uendret.


– Ekornes har foretatt et kvantesprang

Legg krisa innen maritim industri til side for en stakket stund og se til møbel- industrien. Hos Ekornes skjer det ting som får folk til å sperre opp øynene.

Utviklingen i ordreinngangen var positiv i det norske og det nordamerikanske markedet, mens den negative utviklingen i de kontinentaleuropeiske markedene fortsatte. Også IMG hadde en positiv utvikling i kvartalet, med en omsetningsvekst på nærmere 8 prosent i forhold samme periode i fjor. Justert driftsresultat endte på NOK 102,9 millioner i kvartalet, mot NOK 93,8 millioner i samme kvartal 2016.

Ekornes med firedagers-uke i februar

Møbelkonsernet Ekornes ASA går fra fem til fire dagers uke i februar.

– Våre ambisjoner står fast og planene er klare. For å realisere Ekornes' langsiktige ambisjon om en årlig inntekstvekst på 3-5 prosent konsentrerer konsernet seg på kortere sikt særlig om å styrke Stressless sitt kundetilbud gjennom produktutvikling og innovasjon, om utvikling av IMGs distribusjon og verdikjede for å øke vekstkapasiteten, samt kostnadseffektivitet gjennom hele verdikjeden. Det gir oss fleksibilitet og ressurser til vekst, sier Olav Holst-Dyrnes.

Styret foreslår et utbytte på NOK 6,00 per aksje for 2017.


Hos Ekornes tenker de ikke som «blårussen»

Flytter ikke ut av landet

– Når «blårussen» bare er opptatt av at noe som koster 100 kroner skal koste 50 kroner og så flytter produksjonen herfra og ut, har de ikke tatt med hele regnestykket.