Fikk finansiering for cruiseskip som skal bygges på Ulstein

Amerikansk cruiseselskap fikk sin første GIEK-garanti.

Skipet blir 124 meter langt og vil ha 69 lugarer og suiter om bord. Illustrasjon: Ulstein Group 

Næringsliv

Staten sørger for at det amerikanske ekspedisjonscruise- og opplevelsesreiseselskapet Lindblad Expedition sikres finansiering for ekspedisjonsskipet som skal bygges ved Ulstein verft.

Garantiinstituttet for eksportkreditt (GIEK) stiller en garanti tilsvarende 75 millioner dollar – om lag 600 millioner kroner – for et lån fra Eksportkreditt Norge. Dette er første gang selskapet får en slik garanti, ifølge en melding på hjemmesidene til GIEK.

Citibank i London deltar også i finansieringen av ekspedisjonsskipet.

Lindblad samarbeider med National Geographic med å tilby opplevelsesturer. Per i dag opererer de 12 skip, og i tillegg har de to skip under bygging.

Skipet fra Ulstein verft skal stå klart i 2020 og blir utstyrt med X-Bow. Fartøyet skal isklasses for turer til polare strøk og om bord blir det plass til 69 gjestekabiner og suiter.


Seier opp over 20 tilsette:

Redningsplan i Kina berga ikkje Ulstein-selskap

Ulstein Power & Control flagga ut produksjon til Kina, men dette var ikkje nok i krevjande tider. No kuttar selskapet opp mot 25 tilsette.

 

Med x-bow inn i turisme:

Tillitsvald: – Endeleg kan vi senke skuldrene

Ulstein Verft skal byggje 124 meter langt polarskip til dei barskaste forholda på kloden.

Veteranskip fekk «makeover»:

Ulstein i mål med første cruisejobb på meir enn 20 år

Det første handfaste resultatet av omstillinga ved Ulstein skal ut på nye cruise. Men no må verftet i ny runde med permitteringar.