– Vi har fått medhold på alle punkter og vi har fått erstatning for det tapet vi har lidd, sier adm.dir. i Volstad Shipping, Torstein Heggstad.

Våren 2012 inngikk Volstad en kontrakt med selskapet DeepOcean. Selskapet er nederlandsk, mens hovedkontoret for virksomheten i Nordsjøen ligger i Haugesund.

Subsea-båten Volstad Surveyor skulle utføre arbeid for selskapet fra våren 2012 til september 2016.

Slik gikk det ikke. I februar avbrøt DeepOcean kontrakten. Det førte til søksmål fra Volstad Shipping.

Voldgift

I voldgiftsdommen som ble avsagt fredag får Ålesund-rederiet medhold og blir tilkjent erstatning for at kontrakten ble avbrutt åtte måneder før tiden.

– Vi har ennå ikke fått noe penger, men dommen er avsagt og vi er tilkjent en erstatning i størrelsesorden 60 millioner kroner, bekrefter Heggstad.

Han legger til grunn at dommen blir stående.

– I utgangspunktet er det ingen ankemuligheter i en voldgiftsdom, påpeker han.

Ifølge Haugesunds Avis, som omtalte saka i 2016, begrunnet DeepOcean oppsigelsen av avtalen med at Volstad Shipping ikke hadde overholdt sine forpliktelser i henhold til kontrakten.

Det har selskapet ikke fått medhold for i voldgiftsdommen.

Til filmen

Båten som striden sto om, Volstad Surveyor, ble i 2016 solgt til Alucia Productions som er et av verdens største produksjonsselskap innen naturfilm.

Ålesund-rederiet har som de andre offshorerederiene fått merke nedturen i oljebransjen. Flere skip er solgt og tallet på ansatte er redusert. Rederiet har blitt refinansiert og fiskerivirksomheten skilt ut som eget selskap.

Utfallet av striden med DeepOcean har ligget som en usikker brikke under det hele. At den nå er avklart og at Volstad er tilkjent en erstatning på 60 millioner kroner er nok meget gode penger for rederiet.

Reder Eivind Volstad fikk fullt medhold i kravet mot selskapet DeepOcean. Foto: Tony Hall