Anslår at Mørenot selges for 900 milllioner

Ifølge anslag vil eierne av Mørenot-konsernet sitte igjen med rundt 450 millioner kroner fra salget.  

Søvika Mørenot-konsernet har hovedkontor i Søvika i Haram, hvor de også har fabrikk (bildet) Arkivbilde  Foto: Havtek

Næringsliv

Prisen FSN Captial betaler for askjene i Mørenot Holding er hemmelig, men Dagens Næringsliv anslår prisen til å være på 900 millioner kroner. Etter at gjelda er trukket fra, innebærer det at aksjonærene – hvor Hildre og Ringstad-familiene dominerer – sitter igjen med 450 millioner kroner.

Partner Ulrik Smith i oppkjøpsfondet FSN Capital sier de lenge har ønsket å komme inn i denne bransjen. Han tror globale trender som befolkningsvekst og økt oppmerksomhet om sunt kosthold til å hjelpe Mørenot til nye høyder.

Les kommentar: «Er hele Sunnmøre til salgs?» (for abonnentar)

Konsernsjef Knut Berge skal fortsette i ledelsen og ser fram til de neste årene.

– På vegne av ansatte og ledelsen i Mørenot vil jeg si at vi er veldig fornøyd med å få inn FSN Capital som medeier og partner. Som en lokal familiebedrift har Mørenot etablert seg med lederposisjoner innenfor sine markeder og bygget opp en trygg og god aktør. Vi betjener kundene våre med kvalitetsprodukter og service gjennom lange relasjoner, sier han i en pressemelding.

FSN Capital blir ny eigar av Mørenot-konsernet: Vil bli ein global kjempe

Fleire enn 30 seriøse friarar ville kjøpe Mørenot, men det var eit investeringsfond frå Oslo som fekk tilslaget. No er planen å bli ein stor global aktør.

Styreleiaren i Mørenot: – Ei klassisk gründerbedrift

Svært mange har opp gjennom åra hatt arbeidsplassane sine i ulike Mørenot-selskap.