SolstadFarstad fikk tirsdag grønt lys fra obligasjonseierne for endringer som begrenser risikoen for at rederiet rammes av de økonomiske problemene til ett av datterselskapene - Solship Invest 3.

Det kommer fram i en børsmelding ved 13.45-tida.

Farstad Shipping, Deep Sea Supply og Solstad Offshore fusjonerte i fjor til kjemperederiet SolstadFarstad. Rederiet er organisert i fire ulike enheter, hvor datterselskapet Solship Invest 3 AS utgjør «gamle» Deep Sea Supply.

I utgangspunktet er ikke SolstadFarstad ansvarlig for gjelden i selskapet som har havnet i økonomisk uføre. Ledelsen fryktet likevel at rederiet kunne bli skadelidende om gjelden i datterselskapet kom over 50 millioner kroner.

I følge forslaget som tirsdag fikk det nødvendige flertallet for å godkjennes, blir det nå gjort endringer som skal skjerme morselskapet.

Les innkalling til obligasjonseierne her (ekstern lenke)

Tidligere tirsdag ble det også kjent at Solship Invest 3 er blitt enige med kreditorene om at de slipper å betale avdrag og renter fram til 4. mai. Det skal gi selskapet tid til å komme i mål med en mer langsiktig finansiering, heter det i en børsmelding.