– Med forventa videre vekst, også internasjonalt, tar selskapet sats, melder Artec Aqua i Ålesund med 27 ansatte.

Selskapet har spesialisert seg på vannbehandling i oppdrett av smolt og stamfisk.

De siste fem åra er omsetninga i selskapet tidobla, viser selskapets egne tall. Antall ansatte er dobla.  I fjor var omsetninga hele 340 millioner kroner.

En av gründerne, Bjørn Finnøy, har vært daglig leder siden oppstarten. Nå trer han til side, og responsen har vært uvanlig.

Sterk søkerliste

– Det var den sterkeste søkerlista vi har sett til en topplederjobb, sier ansvarlig for rekrutteringsoppdraget, Wenche Kjerstad i MRB til Sunnmørsposten.

– Det sier noe både om selskapet og om bransjens attraktivitet, legger hun til.

Rigger for framtida

Ingegjerd Eidsvik er utdanna sivilingeniør. Fra Stokke-konsernet har hun med seg erfaring fra ledelse innen innovasjon og produktutvikling, og internasjonal erfaring fra et selskap i vekst.

Oppdrettsbransjen går så det griner.

– Det er ingen som med sikkerhet vet hvilken veg teknologien går. Det leites og jobbes med mange ulike alternativ. Den kompetansen og de patent som vi har, kan anvendes i flere av de retningene som dette kan utvikle seg, sier avtroppende leder Bjørn Finnøy.

Slakteferdig laks på land

Så langt har de levert landbaserte anlegg til smolt og til stamfisk.

– Dermed har vi erfaring fra hele livsløpet til fisken. Det kan vi igjen bruke opp mot landbasert matfiskoppdrett, helt fram til slakting, mener de.

Sørøst-Asia

Åtte nyoppretta stillinger er utlyst. Når dette er på plass, vurderer de å gå internasjonalt. Gründer Bjørn Finnøy har hittil vært daglig leder. Nå han nå trer til side, fortsetter han som salgsleder. Sørøst-Asia er et marked som de vurderer.

At den avgåtte daglige lederen skal jobbe i samme korridor som nysjefen – det later ikke til å bekymre styrelederen.

Artec Aqua er hovedentreprenør for Hofseth Aqua sitt settefiskanlegg i Tafjord (foto). Kontraktsverdi: 170 mill. De har også levert stamfiskanlegg til Salmobreed Salten. Kontraktsverdi: 330 mill. Foto: Artec Aqua