Hexagon Composites leverte onsdag sitt beste driftsresultat i et ordinært kvartal siden høsten 2014. Samtidig varsler konsernet investeringer i hydrogen og naturgass-markedet.

I løpet av første kvartal kunne selskapet bokføre 416 millioner kroner i inntekter, et driftsresultat på 66 millioner og overskudd før skatt på 31 millioner kroner, viser kvartalsrapporten, ifølge børsmeldingen.

Alle tallene er solide økninger sammenlignet med resultatene i det siste. Denne gangen fikk også aksjonærene utbytte på 30 øre per aksje.

Milliardmarked i vekst

Hydrogensatsingen og markedet for naturgasstanker til lettere kjøretøy utgjør per i dag en mindre del av Hexagons inntekter, men har vokst kraftig på kort tid.

Konsernet har også forventninger til at dette vil være et vekstområde for selskapet framover. I presentasjonen som følger kvartalsrapporten vises det til at markedspotensialet globalt om rundt ti år, er på svimlende 80 milliarder dollar.

For å kapre sin del av markedet anslår Hexagon at de vil investere mellom 120 og 296 millioner de to-tre neste årene, avhengig av hva andre partnere forplikter seg til.

Hexagon skal også bruke 75 millioner kroner på å bygge ut og investere i produksjonen ved fabrikken på Raufoss.

– Avgjørende muligheter

Innen 2025 anslår selskapet at konsernets inntekter vil øke samlet sett – og at hydrogen og naturgass-satsingen vil utgjøre rundt halvparten av inntektene deres.

– Overgangen til renere energi støttet av offentlige og private aktører, skjer nå, og vil føre til avgjørende muligheter, særlig innen hydrogen – og vi fokuserer på investeringer i 2018-2020 for god inntjening i framtiden, heter det i presentasjonen.

I løpet av de siste ukene har Hexagon gjennom Agility Fuel Solutions lansert tanker for hydrogen til tyngre lastebiler og en ny løsning for naturgasstanker til medium størrelse kjøretøy. De har også inngått partnerskap med amerikanske Romeo Power Technology om å utvikle batteripakker til kjøretøy med elektrisk og hybrid drift.

Oljepris gir vekst

Med høyere oljepris har markedet for naturgasstanker til amerikanske lastebiler skutt fart igjen og salget av de mindre LGP-beholderne øker samtidig. Disse to forretningsområdene stod i første kvartal for 349 av 433 millioner av omsetningen.

Hexagon har hovedkontor i Ålesund, men de fleste ansatte jobber ved fabrikkene på Raufoss og i USA.

Fra årsskiftet har konsernet delt forretningsområdene sine i tre:

Ett område for drivstofftanker for hydrogen og naturgass til lettere kjøretøy, ett område for større mobile gasstanker og datterselskapet Hexagon Ragasco som lager LPG‐beholdere mye brukt her hjemme til beholdere for gassgriller.