Børsen i Singapore krever blant annet at Vard må avholde en ny generalforsamling for å få godkjent sin plan om å ta selskapet av børs.

Samtidig forlenger storeieren Fincantieri sitt tilbud til minoritetsaksjonærene til minst 20. juli.

Aksjonærer protesterte

Utviklingen rundt Vard sin børs-exit skjer etter at det er stilt spørsmål ved avstemmingen på generalforsamlingen 1. mai. Ifølge Business Times hadde flere aksjonærer protestert mot måten møtet ble avholdt på.

I en børsmelding som er sendt ut som svar til artikkelen har Vard-direktør Roy Reite på oppdrag for styret redegjort og forsvart hvordan møtet ble avholdt.

– Ingen usikkerhet

I svaret går det fram at selskapet mener det ikke hersker usikkerhet ved om forslaget om å ta selskapet av børs ble votert over på skikkelig vis. I børsmeldingen påpeker Vard også at de vil etterkomme kravene børsen kommer med.

Selskapet fastholder at selv om det er påpekt feil i en verdivurdering fra en uavhengig finansrådgiver, så rokker ikke feilen ved hovedkonklusjonen om at de anbefaler tilbudet som er framsatt.

Fristen aksjonærene hadde for å godta tilbudet fra Vards italienske storeier på 0,25 singaporedollar per aksje, gikk egentlig ut 14. mai. Men blir utsatt til minst 20. juli, opplyser Vard i børsmeldingen.