Stem på din favoritt:

ÅKP og verft kan vinne Sivaprisen 2018

Ålesund kunnskapspark (ÅKP) og Brødrene Aa i Nordfjord er blant fem kandidater som konkurrerer om Sivaprisen 2018.

VR-lab: Ålesund Kunnskapspark hadde nylig besøk av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (t.v.) som fikk prøve seg i VR-lab-en. Arkivbilde  Foto: Nils Harald Ånstad

Næringsliv

Prisen er på 300.000 kroner og deles ut under Sivakonferansen 5. juni.

– Formålet med Sivaprisen er å løfte fram et miljø som over tid har vært grønnere, smartere, mer nyskapende og har skapt en kultur for samhandling og kunnskapsdeling mellom bransjer, på tvers av geografi og tankesett, heter det på hjemmesidene til det statlige selskapet for industrivekst.

De andre finalistene er GCE Subsea, en klyngeorganisasjon med base i Bergen og selskapene Fjordservice og Trygg Nøsted Kjetting. Kandidatene skal bli til tre finalister gjennom en avstemming på Siva sine hjemmesider fram til 25. mai, før den endelige kåringen skjer ved arrangementet.


Tid for høsting i tareåkeren

– Jeg spiser tare hver dag, forteller driftsleder Viktor Hauge, han bøyer hodet bakover og putter et solid flak sukkertare i munnen. Rett fra havets eget spiskammer.

 

Ny dør til støtteordning:

Fleire bedrifter vil omstille seg ved hjelp av forskarar

Fleire bedrifter i Møre og Romsdal driv nyskaping saman med forskarar. For å hjelpe fleire til å omstille seg, er det opna ei ny dør inn til støtteordningar.

 

Statsråden møtte gründere og studenter i Ålesund:

Næringsteft-vinnerne er i gang med produksjonen

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen møtte også gründere og studenter da han besøkte Ålesund tirsdag.