Kinesiske Qumei Home Furnishing Group vil kjøpe aksjemajoriteten i Ekornes. De ansatte ble orientert under et allmøte onsdag morgen.

Stian Ekornes er en av aksjonærene som representerer familien Ekornes. Han sier til Sunnmørsposten at han vil selge sin aksjepost til Qumei til tilbudt pris per aksje, 139 kroner.

– Jeg tenkte først dette var en av mange henvendelser om salg fra forskjellige aktører. Det viste seg at de var seriøse og er en industriell aktør. Det har vært viktig for oss at vi har en eier som har en hovedinteresse av å bygge Ekornes videre, ikke bare få kortsiktig gevinst. De har en fantastisk tilgang til det kinesiske markedet som vi ikke har hatt. Og de sier de vil satse videre i Norge.

– Er det vemodig å selge Ekornes ut av familien?

– Jeg kjenner på følelsen, men det er ikke vemodig, nei. Jeg stoler på at Qumei vil være positiv for lokalsamfunnet. Dette vil sikre arbeidsplasser i Sykkylven, sier Stian Ekornes som selv arbeidet i stålavdelingen som 14-åring.

– Blir du med videre?

– Jeg er forespurt om å bli med videre i styret, og det vil jeg serøst vurdere og mest sannsynlig takke ja til, sier Stian Ekornes.